Hi, mijn naam is Nico en ik ben een coach/consultant die ondernemers helpt bij het doorvoeren van de veranderingen die nodig zijn om hun doelen te bereiken.

Maar naast marketing coach, business coach en funnel specialist ben ik ook vader van Finn, man van Majella, investeerder en blogger voor o.a. Sprout, Frankwatching, De zaak en Twinkle.

Nicooud.com is het ‘thuis’ van mijn kennis. Ik heb besloten al mijn kennis weg te geven op dit blog. Dit is helaas niet iets wat ik in een jaar kan doen… mede omdat ik nog steeds iedere dag leer, ruim 35 boeken per jaar lees en mezelf continu ontwikkel.

Ik ben begonnen met het delen van mijn marketingkennis, dus mijn artikelen gaan veel over sales funnels, marketing automation, growth hacking, content-marketing en SEO.

Maar ik wil en ga ook meer schrijven over strategieën en technieken die ik heb leren en gebruiken om mezelf en mijn bedrijven te laten groeien. 

Maar alles op z’n tijd.

Hieronder kun je wat meer lezen over mijn achtergrond, mijn ervaring en wat mij beweegt.

Snel groeien

In 2010 begon ik mijn internetbureautje DNA Media. Ik deed wat freelance werk en had wat stagiairs aan het werk.

In 2011 startte ik samen met een compagnon het bedrijf 360 E-commerce (later gefuseerd met Guapa). Een full service e-commerce bedrijf dat ook in het begin werd gerund door 2 eigenaren en wat stagiairs.

Een jaar lang rommelde we wat aan… hieronder zie je hoe de cashflow verliep…

Dat kon natuurlijk niet zo doorgaan. 

We besloten te groeien

We konden twee dingen doen. Lekker klein blijven en continu op het randje van faillissement balanceren of snel groeien naar een mannetje of 10 voor meer continuïteit.

Ik koos voor de laatste optie. Mijn compagnon maakte plaats voor een investeerder en we maakten een ambitieus groeiplan voor de komende jaren.

In drie jaar tijd groeiden we naar een team van 18 mensen en een omzet van bijna €1.000.000. Ieder jaar verdubbelden we de omzet (overigens ook de kosten).

Wat een rollercoaster was dat!!

Intussen startte ik ook nog een hostingbedrijf dat groeide als kool en dat we na 2 jaar verkochten aan een andere hostingpartij.

Ongelukkig

Maar ik was niet gelukkig. Ik deed nog maar twee dingen… sales en vergaderen met aandeelhouders. 

En ik ben een vakidioot. Ik wilde weer met marketing bezig zijn. Klanten helpen in plaats van binnenhengelen.

Ik haalde geen voldoening meer uit mijn bedrijf. Ik had mezelf in een positie geplaatst waar ik niet wilde zijn. Ik bouwde een bedrijf dat niet bij me paste. 

Er zat maar één ding op…

Een (vliegende) nieuwe start

In 2015 verkocht ik mijn aandelen aan mijn vennoten en begon opnieuw.

Ik gaf mezelf twee maanden om een omzet te realiseren van € 8.000 per maand. 

Het kostte me 4 weken om dat te realiseren en binnen twee maanden had ik een omzet van €12.000 per maand.

Ik volgde een strak regime om aan die omzet te komen. Een regime die me in de tijd van mijn internetbureau meerdere malen van een faillissement had gered.

Voor dat internetbureau moest ik namelijk iedere maand €80.000 aan klussen binnenhalen om de rekeningen te kunnen betalen. Dat vraag een bepaald regime. 

Mijn 'geheime' kunstjes

Het regime waar ik het over heb bestaat uit een aantal belangrijke elementen, namelijk;

  • Contentmarketing (en seo)
  • Massive action sales
  • Het spits-systeem

Terwijl ik de boer op was deed mijn website, en heel specifiek mijn blog, het zware werk…. leads genereren. 

Zelf bezocht ik afspraken of deed ik een van mijn massive action beldagen, waar ik mijn hele netwerk afbelde op zoek naar leads. Ik liet geen steen onomgedraaid.

En als ik een kwalitatieve lead in mijn funnel kreeg, scoorde ik de opdracht als een spits. Ik had niet veel leads nodig om een opdracht te scoren. Gemiddeld 70% van de leads werd klant.

I care about people

Mensen vragen me wel eens of ik me specialiseer in een bepaalde branche. Of werk voor een bepaald type bedrijf. 

Maar dat is niet het geval… in tegendeel!

Ik werk voor grote bedrijven, kleine bedrijven, coaches, consultants, freelancers, b2b, b2c, leisure, finance, groothandels, enzovoorts.

Toch zijn er een aantal gemene delers die mijn klanten typeren (ook al is het geen harde regel), namelijk:

  • Het zijn jonge bedrijven of bedrijven die jong van geest zijn.
  • Het zijn positieve/optimistische mensen en bedrijven
  • Ze staan voor kwaliteit en willen waarde bieden aan hun klanten
  • Ze zijn ambitieus en willen groeien
  • Ze lachen veel
En omdat ik om mensen geef, wil ik dat de kwaliteit van de relatie hoog is. Ik werk daarom maar voor een beperkt aantal klanten tegelijkertijd. Zo kan ik mijn klanten altijd voldoende aandacht geven.
 
Het komt dan ook regelmatig voor dat ik geen nieuwe klanten kan aannemen. Dat is dus geen arrogantie, maar een waarborging van kwaliteit, zodat als jij straks klant bij me wordt, jij ook mijn onverdeelde aandacht krijgt.

Nog wat losse fragmenten

Op dit moment ben ik aan het trainen voor een Strong Viking Run (19km). In 2019 wil ik er 4 lopen. Ik zocht een fysieke uitdaging waar ik conditie, kracht en lenigheid voor moest hebben. Dat motiveert me om mijn lichaam in vorm te houden.

Ik woon in het watersport dorpje Grou (Friesland), wat de homebase van mijn gezin is. Vanuit hier vertrekken we met onze 7,5 meter lange sleurhut naar landen zoals Zweden, Engeland en Luxemburg.