Bullets & Canon balls

Nee, je bent niet op de verkeerde pagina terecht gekomen. Hoe gek het ook klinkt, dit is een van de belangrijkste lessen die ik je kan meegeven als het gaat om online marketing.

Jim Collins schreef in zijn bestseller, dat succesvolle bedrijven werken met bullets en canon balls. Een bullet kan je zien als een proefballon om een strategie te valideren. En canon ball is het 'all-in' gaan als je vastgesteld hebt dat iets werkt.

Waarom ik dit schrijf op de pagina van de marketing toolkit?

Je kunt geen SEO-veldslag winnen als je met de goedkoopste tools werkt of met de goedkoopste freelancers. Je hebt goede gereedschappen nodig om de concurrentie voor te blijven.

Ik kom nog teveel bedrijven tegen die werken met goedkope tools... of nog erger... dure tools die in praktijk vooral goed vermarkt zijn. En ze verliezen er allemaal geld door. 

Je neemt namelijk al je marketingbeslissingen op basis van de data die deze tools voor je verzamelen. Het beste advies dat ik je hier kan geven, is om jouw software zorgvuldig te kiezen, want het heeft impact op de effectiviteit van jouw campagnes.

Speciaal voor mijn klanten en volgers, som ik hieronder de tools op die uitermate geschikt zijn voor het MKB.

SEO Software

Bullet: SE Ranking

Als je maximaal een paar tientjes per maand kunt/wilt uitgeven aan marketingsoftware, dan is SE Ranking jouw beste optie. De tool voorziet je van adviezen om jouw website of webshop beter vindbaar te maken en is makkelijk te gebruiken.

Canon ball: SEMRUSH

SEMRUSH is voor iedereen die de zoekmachines wil domineren. SEMRUSH analyseert jouw content en die van de concurrentie en geeft op basis van diverse algoritmes de opportunities terug, waar je het beste resultaat kunt behalen. Dit is de intelligentste SEO software op de markt.

E-mailmarketing & automation

Bullet & Canon ball: ActiveCampaign

ActiveCampaign is geschikt als bullet én canon ball. Je kunt er klein mee beginnen en groeien tot meer dan 1 miljoen contacten en zeer geavanceerde campagnes. De tool behoort tot een van de meest gebruiksvriendelijke e-mailmarketing en marketing automation pakketten op de markt. 

Alternatief: Convertkit

Stuur je vooral e-mails zonder opmaak en wil je af en toe een drip campaign versturen? Dan Convertkit de beste tool voor jou. De tools is gebruiksvriendelijk en door iedereen te bedienen. Nadeel ten opzichte van ActiveCampaign is dat je alleen automations kan starten met een e-mail. Verder is het een fijne tool.

Landingpages

Canon ball: Instapage

Wil je all-in met landingspagina's en A/B tests? Dan is Instapage jouw tool. Instapage laat je eenvoudig mooie landingpages bouwen, maar heeft ook een geavanceerde A/B test functionaliteit.

Bullet: Elementor (WordPress plugin)

Heb je een WordPress website en wil je snel mooie landingspagina's aanmaken? Dan is Elementor de perfecte plugin. Je bouwt binnen enkele minuten een professionele landingspagina. Zelf gebruik ik deze tool voor al mijn landingspagina's. De Pro upgrade is zeker een aanrader!

Customer Journey & Persona's

Canon ball: UXPressia

Met UXpressia maak je snel en eenvoudig prachtige persona's en customer journey maps. Deze tools is een must als je regelmatig de customer journey van jouw klanten evalueert, analyseert en mapt. 

Bullet: Persona template Excel

Wil je volledig in control zijn of gewoon een gratis optie gebruiken voor het maken van een persona? Gebruik dan mijn gratis persona template in Excel. Je kunt 'm eenvoudig naar jouw eigen smaak inrichten en aanpassen.