Mijn marketing tools

Deze selectie van marketing tools helpen mij en mijn klanten om efficiente en effectieve marketingcampagnes te managen.

Ik heb letterlijk honderden uren en duizenden euro’s uitgegeven aan het testen van marketing tools en software om tot de perfecte marketing toolkit te komen. Veel tools voldeden niet aan de verwachting en anderen overtroffen de verwachtingen ruimschoots. Bespaar jezelf de tijd, geld en frustratie en doe je voordeel met mijn lijst met marketing tools.

E-mail marketing & automation

Marketing automation en funnels inrichten is een fluitje van een cent dankzij de gebruiksvriendelijke software van ActiveCampaign.

Met deze e-mailmarketing tool stuur je nieuwsbrieven met hetzelfde gemak als Mailchimp. Maar ActiveCampaign maakt het net zo makkelijk om een slimme, gepersonaliseerde funnel in te richten.

Nog geen verstand van funnels? Geen probleem! ActiveCampaign heeft een volle bibliotheek met automations die je met een klik importeert.

Deze tools is geschikt voor bedrijven van ieder formaat en begint vanaf $9 per maand.

WordPress theme builder

Deze WordPress theme is de ultieme marketing tool, omdat je er snel websites mee kunt bouwen zonder technische kennis.

Elementor is de theme die ik aan al mijn klanten adviseer. Zelf als je geen gevoel voor design hebt of nog nooit van je leven een website hebt gebouwd, kun je met deze theme builder een professionele site bouwen. 

Deze tool wordt ook gebruikt door professionals omdat het veel tijd bespaart.

Maar het grootste voordeel is dat je niet meer afhankelijk bent van programmeurs (die schaars en duur zijn), waardoor de snelheid van implementatie omhoog gaat. En dat zorgt weer voor meer tests kunt doen en dat leidt weer tot meer rendement. 

Kortom… een onmisbare marketing tool! 

Marketing dashboard

Dit is de tool die me weken per jaar bespaart aan data verzamelen en ervoor zorgt dat ik snel op data kan sturen.

Databox is een dashboard tool die het kinderspel maakt om geavanceerde dashboards te bouwen.

Een van de belangrijkste voordelen ten opzichte van veel andere tools is dat je verschillende data met elkaar kan mixen. Bijvoorbeeld het aantal bezoekers optellen bij het aantal mensen dat de nieuwsbrief ontving om bijv. het organische bereik te berekenen.

SEO & Intelligence tool

Dit is mijn ‘geheime wapen’ als het gaat om SEO, AdWords en concurrentie analyses. Het is mijn krachtigste marketing tool met ongekend rendement.

Nagenoeg iedereen die ik deze tool aanbeveel schrikt even van het bedrag ($99 per maand), maar zodra ik ze uitleg wat ze ermee kunnen zijn ze snel om.

Dit by far de krachtigste marketing tool uit mijn gereedschapskist en het zorgt ervoor dat mijn traffic continu blijft toenemen en dat ik steeds betere posities krijg in de zoekmachines. 

Landingspagina's

Als ik snel goed uitziende landingpagina’s wil maken die ik wil A/B testen, dan is er geen betere tool dan Instapage.

Instapage is zo’n tool waar ik bijna wekelijks mee werk. Het is de beste landingpage tool die er op de markt te krijgen is tegen de beste prijs/kwaliteit verhouding.

Met de Instablocks sleep je met kant-en-klare blokken binnen enkele minuten een professionele landingspagina in elkaar. Zelfs als je geen gevoel voor design hebt of technische kennis kun je met deze tool uit de voeten.

CoSchedule is voor mij een life saver. Het scheelt me met gemak 4 tot 6 uur per week aan content distributie. 

CoSchedule werkt stand-alone en integreert naadloos met WordPress. Daarnaast kun je het koppelen aan nagenoeg ieder social media platform.

De ReQueue functionaliteit zorgt ervoor dat ieder stuk content dat je produceert de traffic krijgt die het verdient door posts regelmatig (automatisch) nog eens te delen op de verschillende social media kanalen. 

Deze tool leverde me niet alleen tijd op, maar ook nog eens 43% meer traffic in twee maanden tijd.

Conversie optimalisatie

Deze gratis conversie optimalisatie tool van Google is een verademing om mee te werken en doet niets onder van zijn duurbetaalde concurrenten.

Je plakt een scriptje in je template en je kunt zonder technische kennis een A/B test opzetten. Gewoon klikken op de elementen en aanpassen.

A/B testen zou standaard gedaan moeten worden op iedere website. Laat je niet tegenhouden door specialisten die roepen dat je minimaal zoveel bezoekers moet hebben om te kunnen testen. 

Begin gewoon en doe alvast ervaring op. Bovendien kun je best wat kleine tests doen die mooie rendementen opleveren.

Een goede marketing toolkit samenstellen

De marketing tools en software die je gebruikt hebben impact op de resultaten die je behaalt. Dat is een van de redenen waarom ik met alle liefde $99 per maand betaal voor mijn SEO software. Zonder die software zou ik nooit zoveel organische bezoekers naar mijn site kunnen trekken.

En 80% van al mijn klanten komt voor uit organisch verkeer!! 

Dat is een rendement van tonnen per jaar op een investering van $99 per maand.

Ik vertel je dit omdat ik je wil adviseren om na te denken in termen van rendement in plaats van kosten voor je marketing tools en software.

Ik hoop dat ik jou de honderden uren en duizenden euro’s kan besparen met deze lijst van marketing tools die zich voor mij en mijn klanten ruimschoots heeft bewezen.

Groet,

Nico

Inspiratie & motivatie in je mailbox

Ontvang maximaal eens per twee weken inspirerende lessen, verhalen en praktische tips in jouw mailbox. Content die je inspireert om leuker en waardevoller leven voor jezelf te creëren.

Ik adviseer deze WordPress theme builder