Beste boeken over online marketing

‘De beste boeken over online marketing‘ wordt regelmatig bijgewerkt en bestaat uit zowel tijdloze klassiekers als recent gelanceerde boeken die waardevolle kennis bevatten. Deze lijst is niet gebaseerd op verkoopaantallen, maar op de waarde van de inhoud.

De beste boeken over online marketing

De beste boeken over online marketing heb ik samengesteld op basis van mijn eigen ervaring en inzicht en daarmee wil ik duidelijk maken dat deze lijst subjectief is 😉 Deze online marketing boeken hebben een significante impact gehad op mijn inhoudelijke kennis van online marketing en daarom verwacht ik dat ze ook zeer waardevol zijn voor anderen.

De beste boeken over online marketing‘ wordt regelmatig bijgewerkt en bestaat uit zowel tijdloze klassiekers als recent gelanceerde boeken die waardevolle kennis bevatten. Deze lijst met boeken over online marketing is niet gebaseerd op verkoopaantallen, maar puur op de waarde van de inhoud.

Zelf ben ik al meer dan 10 jaar actief op het gebied van online marketing en niet al te lang geleden heb ik mijn snelgroeiende internetbureau verkocht. Ik lees iedere dag tientallen artikelen en jaarlijks tientallen boeken over online marketing. Sommige had ik beter niet kunnen kopen en andere boeken hebben enorme rendementen opgeleverd.

Genoeg over mij en de totstandkoming van deze lijst met beste online marketing boeken. Nu over naar de lijst!

De 8 beste online marketing boeken

Dit was voor mij een lastig lijstje om te maken. Zoals ik eerder al schreef, heb ik meer dan 100 zelfhulp boeken gelezen en om daar de 8 beste van te kiezen leek bijna een onmogelijke missie. Ik heb het lijstje dan ook meerdere malen aangepast. Maar nadat ik uitgebreid gereflecteerd had op welke kennis mij het meeste heeft opgeleverd, is het mij toch gelukt om een Top 8 te formuleren waar ik achter sta.

De onderstaande zelfhulp boeken worden nationaal en internationaal erkend als de beste boeken in de categorie zelfhulp, maar ook mijn subjectieve mening en ervaring over de boeken hebben een rol gespeeld in de rankings. Deze 8 boeken hebben de grootste impact gemaakt in mijn leven. Ze staan in chronologische volgorde en het eerste boek is dus het beste.

Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt

DOTCOM Secrets

De titel doet afbreuk aan de inhoud. Persoonlijk hou ik niet zo van het ‘secret formulas’. Maar de inhoud van het boek maakt alles goed. Het werd mij aangeraden door een relatie en het heeft mij niet teleurgesteld.

Dit boek leert je hoe je een goed converterende funnel bouwt en deelt direct een aantal kant-en-klare funnels met je, zodat je direct aan de slag kunt. De funnels zijn simpel, maar effectief. Na het lezen ben je in staat om een goede funnel te ontwerpen en te bouwen.

De inhoud is geschikt voor zowel B2B als B2C markten. Voor bedrijven, maar ook voor freelancers en consultants.

Think and grow rich

Hacking growth

Hacking Growth is een boek dat iedere ondernemer en iedere marketeer zou moeten lezen. Het boek geeft je inzicht in hoe de snelstgroeiende bedrijven, start-ups en scale-ups hun absurd snelle groei realiseren.

Niet alleen helpt het boek je om te begrijpen welke technieken, tactieken en strategieën je kunt inzetten om snelle groei te realiseren, maar het geeft je ook inzicht in hoe je een growth team en growth proces kunt inrichten (eventueel met huidige bezetting en middelen).

Het boek is uitgegeven door Sean Ellis die wereldwijd bekend staat als de vader van Growth hacking.

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Value Proposition Design

Online marketing is slechts een deel van de succesformule. Het ontwerpen van de juiste propositie is misschien wel één van de belangrijkste componenten van een succesvolle funnel of campagne.

In het boek Value Proposition Design leer je hoe je in de huid van jouw doelgroep kruipt en daar een passende propositie voor ontwikkelt. Het boek barst van de illustraties die het makkelijker maken om de stof te begrijpen.

Iedere ondernemer en marketeer zou dit boek gelezen moeten hebben. Denken in Value Propositions vergroot de kans op succes.

Pre Suasion

Pre Suasion is de aanvulling van Robert Cialdini op de wereldwijde best seller Invloed. Pre Suasion gaat over hoe we mensen kunnen beïnvloeden voordat we onze boodschap verkondigen. Het zogenaamde primen.

Cialdini staat wereldwijd bekend als de meester van het overtuigen en dit boek is dan ook een must have voor iedere marketeer en ondernemer. Het boek helpt je om een compleet nieuwe dimensie aan jouw online marketing campagnes te voegen… een stuk dat veel concurrenten nu nog onbenut laten.

Een werkweek van 4 uur

Predictable revenue

Predictable revenue beschrijft het proces dat Salesforce gebruikte om op grote schaal leads te genereren. Salesforce, dat wereldwijd het meestgebruikte CRM is, heeft door deze marketing- en sales methode een zeer snelle groei doorgemaakt.

Dit boek is met name interessant voor ondernemers en marketeers die actief zijn in de B2B wereld. Ik ken meerdere bedrijven die dezelfde methodiek hebben toegepast en vergelijkbare resultaten hebben behaald.

Eerder in deze boekenlijst

Deze boeken stonden eerder vermeld in dit overzicht met de beste online marketingboeken en behoren tot de must reads voor iedere ondernemer en marketeer. Staat er een boek tussen dat je nog niet hebt gelezen? Koop het direct! Het zijn marketingboeken die zichzelf in veelvoud terugverdienen.

Nico Oud

Als marketing en sales funnel specialist help ik bedrijven bij het inrichten van effectieve en schaalbare e-mail en content funnels.

1 comment

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.